Om kunstneren

Legen med vand, pensel, pigment – og mere vand! – holder aldrig op. Derfor har akvarel altid været min foretrukne udtryksform. Akvarel er levende og udfordrende. Det passer min søgen efter et ekspressivt udtryk rigtigt godt. Jeg afprøver nye teknikker og farvekompositioner når jeg maler, inspireret af pigmenternes frie leg og bevægelse i vandet.

Landskabsmotivet er en tilbagevendende kilde til inspiration: Jeg maler blandt andet altid når jeg rejser, og lader mig fange af nyt lys, nye farver og nye stemninger. Allerhelst i nordisk og arktisk klima, der passer mit temperament bedst.

Mine motiver skildrer bevægelse og stemning i nuet, øjeblikkets indtryk og lysets skiften i landskabet. Jeg har altid et figurativt udgangspunkt i mit maleri, og søger kontrasterne i mine akvareller: Mellem lys og mørke, blødt og hårdt, koldt og varmt. Jeg søger samtidig at skildre motivets sjæl – uanset om jeg arbejder med mennesker og dyr, stilleben eller landskaber.

Jeg udstiller løbende i gallerier, kunstforeninger og deltager hvert år på Odsherreds Kunstdage i pinsen. Herudover tilbyder jeg kurser i moderne akvarelteknik.

Repræsenteret:
Æglageret, Holbæk
Galleri Dagfinn Bakke, Svolvær i Lofoten
Odsherreds Kunstdage i Pinsen

Medlem af:
Odsherreds Kunstdage
Akvarelgruppen Højvande
Team Art
Continuum Movement Art
Design Denmark

Legater:
Det Letterstedske Legat
Fondet for Dansk-Islandsk Samarbejde

CV Karin Lykke Groth