Artist Statement

“Legen med vand, pensel, pigment og sværte på papir holder aldrig op. Derfor har akvarel, tegning og grafik altid været min foretrukne udtryksform. Det er en levende teknik, og jeg udfordrer konstant materialet i min søgen efter et ekspressivt og grafisk udtryk. Jeg eksperimenterer og afprøver hele tiden nye
teknikker og materialekombinationer når jeg arbejder, inspireret af pigmenternes frie leg og bevægelse i vandet.

Naturen og landskabet er en tilbagevendende kilde til inspiration. Jeg lader mig fange af lys, farver og stemninger – allerhelst i nordisk og arktisk klima, der passer mit temperament bedst. Hvor der er højt til loftet, og langt til horisonten!

Jeg skitserer helst i det fri og bearbejder herefter syns- og sanseindtryk fra naturen i mit atelier. Mine motiver skildrer bevægelse og stemning i nuet, øjeblikkets indtryk og lysets skiften i landskabet. Jeg søger samtidig at skildre motivets sjæl – uanset om jeg arbejder med botanik, dyr eller landskaber.

Jeg har oftest et figurativt udgangspunkt i mine værker – men arbejder gennem variationer, perception og abstraktioner af det sete og sansede indtryk. Når jeg er i et flow, bliver processen intuitiv – en dialog med billedet, hvor tilfældigheder, pigmenternes karakter og min egen sindsstemning har stor betydning for det færdige resultat.

De helt store papirformater – 1 x 1,5 m og 1 x 3 m – er en yndet udfordring for mig, og kræver et stort fysisk overskud.

Det kan være en langvarig proces – ofte står mine billeder halvfærdige i flere år, før jeg kan beslutte, hvordan de skal “lukkes” og færdiggøres. Løsningen kommer først til mig, når jeg er klar til at modtage den: Når jeg forstår, hvad det egentlig er, jeg har sanset og følt i det aktuelle øjeblik.

Jeg søger kontraster i mine værker. Mellem lys og mørke, blødt og hårdt, koldt og varmt, skarpt og diffust.

Som i selve livet bor lyset jo lige netop i mørket: Modgang, sorg og dystre perioder giver en nødvendig kontrast til de lette, lyse og lykkelige øjeblikke.

 

Jeg udstiller løbende i gallerier og kunstforeninger – og deltager hvert år på Odsherreds Kunstdage i pinsen. Herudover tilbyder jeg kurser i moderne akvarelteknik.”

 

Repræsenteret:
Watercolor Nordic
, IWS International
Galleri Visby
, Lønstrup
Æglageret, Holbæk
Galleri Dagfinn Bakke, Svolvær i Lofoten
Odsherreds Kunstdage i Pinsen
Continuum Movement Art


Legater:
Fondet for Dansk-Islandsk Samarbejde
Det Letterstedske Legat