Når naturen kalder

Karin Lykke maler med stor kærlighed til naturen. Følsomt og kraftfuldt på samme tid, fortrinsvis i flydende farvepigmenter – og helst i store formater. Himlen, havet, fjeldet, fuglene, friheden, styrken og sårbarheden taler til hendes pensler og redskaber. Der er et budskab, hun gerne vil række videre.

Naturglæden har altid været der. Fra hun drog af sted på hesteryg eller langrendsski i det sydsjællandske,  som barn opdagede nordiske landskaber ved Lofoten – og frem til i dag, hvor hun er bosat i det natur-skønne Odsherred. Man leder dog forgæves, hvis man forventer at finde idyl, lysegrønne bøgetræer og gule rapsmarker i Karin Lykkes værker. Hun søger ikke det overfladisk smukke, men en anderledes skønhed og øjenlyst i strøg og strukturer, i storladne landskaber eller zoomet helt ind på fjer, insekter og æggeskaller samt det forgængelige i døde dyr og i planter i fascinerende forfald.

Karin Lykke udforsker, hvad såvel motivet som farvepigmenterne kan holde til i afvaskningsprocesser, der udføres med vand både indendørs og udendørs. Hun eksperimenterer med opacitet, lys og transparens, maler og tegner med tusch og inkorporerer negativprint i cyanotypi i sin billedverden.

Hendes værker kendetegnes af en stram, næsten monokrom farveskala, inspireret dels af rejserne i Nordnorge og Island og dels af fodfæstet i det grafiske univers. Former og mønstre overføres også til keramiske objekter.

Karin Lykke er uddannet grafisk designer fra Kunstakademiets Arkitektskole i København. Sideløbende med den kunstneriske praksis driver hun kursusaktivitet og undervisning – og udstiller i ind- og udland.

Inge Schjødt, komkunst.dk

 

Repræsenteret i årbogen ”101 kunstnere 2016” v. redaktør og kunstanmelder Tom Jørgensen samt på Æglageret i Holbæk, i Galleri Dagfinn Bakke, Svolvær i Lofoten og Continiuum Movement Art i New York.

Karin har deltaget på en række censurerede udstillinger. Hun er antaget til Odsherreds Kunstdage i Pinsen ved censur i 2007 – og har herefter deltaget hvert år – Roskilde Åben 2014 og 2015, tegningsudstillinger i Pakhuset, Nykøbing Sj. i 2014, 2015 og 2017 samt VK20 i Holbæk og Gamla Kraftstationen, Värmland i Sverige sæson 2020. Hun har desuden udstillet i en lang række kunstforeninger og gallerier i Danmark og Norden.

Karin havde sin professionelle debut på Kunstnernes Sommerudstilling 2020 og er medlem af Kvindelige Kunstneres Samfund.

 

Repræsenteret:
Watercolor Nordic
, IWS International
Galleri Visby
, Lønstrup
Æglageret, Holbæk
Galleri Dagfinn Bakke, Svolvær i Lofoten
Odsherreds Kunstdage i Pinsen
Continuum Movement Art


Legater:
Fondet for Dansk-Islandsk Samarbejde
Det Letterstedske Legat